De flexflitser die twee maanden in de middenberm van de Alkmaarse Vondelstraat stond, heeft bijna 1.750 hardrijders geregistreerd en bekeurd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Justitieel Incassobureau (CJIB). De flexibele flitspaal is vorig jaar geïntroduceerd en wordt ingezet op wegen waar meer ongelukken gebeuren en mensen relatief vaker te hard rijden.

De flitser kwam in maart naar de Alkmaarse Vondelstraat. Bij het zebrapad ter hoogte van de Colijnstraat werden tussen maart en mei 1.746 hardrijders bekeurd. In totaal kon 92.264 euro aan boetes worden uitgeschreven. En hoewel dat een concreet resultaat is roept woordvoerder Marloes van Kessel van het Openbaar Ministerie vooral op om de statistieken in perspectief te zien.

"Het ligt er maar aan hoeveel mensen langs zo'n flitspaal rijden. Als er relatief veel mensen langs de paal reden, is procentueel gezien minder bekeurd." Volgens Van Kessel is het daarnaast belangrijk om het doel van de flexflitser helder te hebben. "Het gaat erom dat automobilisten minder hard gaan rijden. De statistieken geven een heel duidelijk beeld: hard rijden veroorzaakt vaker een ongeluk." De woordvoerster hoopt dat hardrijders gaan kijken naar hun eigen gedrag. "Dat ze bijvoorbeeld dit artikel lezen en vervolgens meer letten op de maximale snelheid."

Inmiddels is de flexflitser voor twee à drie maanden terug in Hoorn. Vanuit daar zal de paal weer de hetzelfde ronde gaan maken. "Dus in augustus of september weer richting de N242 en vervolgens naar de Vondelstraat."Het project is nauwelijks een half jaar bezig, maar maakt behoorlijke vaart, vertelt de woordvoerder. "We hebben in samenwerking met de politie tot nu toe ongeveer 25 flexflitsers geplaatst." Tot eind dit jaar is het doel om nog zo'n 30 flitsers te plaatsen.
Pin It
Bekeken: 3704x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/