Alkmaar was woensdagavond afgeladen. Met zo'n 10.000 deelnemers, vele supporters, andere bezoekers en een gezellige sfeer was de Alkmaar City Run by Night weer een groot succes.

De organisatie van de Alkmaar City Run had aanvankelijk moeite om de benodigde 250 vrijwilligers bij elkaar krijgen, vertelde Beau Groot van sportorganisatie Le Champion aan Alkmaar Centraal. "Het lijkt met alle evenementen wel steeds moeilijker te worden om genoeg mensen te krijgen." Maar, met nog een oproep waren er uiteindelijk ruimschoots voldoende aanmeldingen. Een geruststelling, want ook al is de Alkmaar City Run geen Dam tot Damloop, het is toch een groot evenement en dat in de thuisstad van Le Champion.

Om alvast in de stemming te komen konden mensen hardloopschoenen testen en de kinderen konden een spelletje doen of zich laten schminken. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het loopevenement zelf. De allerjongste lopers mochten als eerste. Weggeschoten door de mascotte gingen ze fanatiek van start. Bij de oudste kidsgroep was het zelfs dringen voor de startlijn, zo graag wilden ze vooraan beginnen. En ze werden nog getrakteerd op de aanwezigheid van AZ-directeur Robert Eenhoorn, omdat hij de volgende groep zou starten. Of AZ met 7-0 of met 8-0 van West Ham zou winnen... "Acht nul!", schreeuwden de jonge lopers.

En toen was het tijd voor de Heroes, een nieuwe categorie van de Alkmaar City Run. Eenhoorn zei het belangrijk te vinden dat iedereen kon bewegen en sporten. Daarom schoot hij de rond 25 lopers met een beperking op weg, nadat ze in het startvak een polonaise hadden gedaan tijdens de warming-up.

Daarna mocht een enorme stoet lopers aan de 5 kilometer-run aan de bak. Wie meer achteraan startte kon maar beter eventjes geduld hebben, maar het was gezellig. Al werd het langzamerhand wel fris. Burgemeester Anja Schouten was degene die het startschot liet klinken, en gaf daarna high-fives aan vele deelnemers, vlak voordat ze aan hun ronde begonnen. Veel leuker dan de gemeente min of meer in haar eentje te moeten besturen, al zijn de nieuwe wethouders in aantocht. Nog voordat de laatsten over de startlijn kwamen was oud-Nederlands kampioen marathon Khalid Choukoud alweer over de finish.

Als laatste was de beurt aan de 10 kilometer-lopers, waaronder ook een aantal serieuze hardlopers uit de regio zoals Jill Holterman. Terwijl de schemering inzette mochten ook zij van start, aangemoedigd door het toegestroomde publiek. Bij de mannen won Ronald Schröer en bij de dames zijn partner Jill Holterman.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar is het officiële goede doel van de Alkmaar City Run. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen. Uit handen van Madelon Seignette (bestuurslid Le Champion), namen AZ-directeur Robert Eenhoorn en Wim van der Ham van het Jeugdfonds Sport een symbolische cheque ter waarde van 3.379,94 euro in ontvangst.

Natuurlijk was het woensdagavond ook weer Swinging Night, voor iedereen die klaar was met hardlopen, of toch liever aan de zijlijn was gebleven om toe te kijken hoe anderen zich in het zweet werkten.

Voor wie nog wil nagenieten: er staan meer foto's op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 2631x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/