De Youth League-selectie van AZ is zaterdagavond  gehuldigd op het Waagplein in Alkmaar. Als allereerste club uit Nederland wisten de Alkmaarders het prestigieuze jeugdequivalent van de Champions League op hun naam te schrijven.

Burgemeester van Alkmaar Anja Schouten liet de dag na de laatste overwinning al weten trots te zijn: "De jeugd van AZ heeft met overweldigend succes de finale van de Youth League gewonnen. Daarmee schreven ze voetbalgeschiedenis."

De selectie werd met een rondvaartboot van de Noorderkade naar het Waagplein gebracht. Dat bleek inmiddels gevuld met een rood-witte massa die weer even deed denken aan Koningsdag, maar dan met andere kleuren. Uiteraard waren er ook de onvermijdelijke fakkels. De jonge spelers genoten zichtbaar van het spektakel.

 


AZ begon het Youth League-seizoen met overwinningen in tweeluiken met het Ierse Shamrock Rovers en Rode Ster Belgrado uit Servi√ę. Vervolgens werden het Duitse Eintracht Frankfurt (5-0) en de Spaanse grootmachten FC Barcelona (0-3) en Real Madrid (4-0) aan de zegekar gebonden.

Tijdens de Final Four werd Sporting CP verslagen na strafschoppen. In de finale was de formatie van trainer Jan Sierksma met liefst 5-0 te sterk voor de Kroatische talenten van Hajduk Split. (bron: AZ.nl)


Pin It
Bekeken: 3686x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/