In een zonovergoten Dijk en Waard werd Koningsdag gevierd. Van Heerhugowaard tot Noord-Scharwoude en van Oudkarspel tot Sint Pancras, overal was wel wat te doen.

Donderdag 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Oftewel Koningsdag. En als je Koningsdag zegt, zeg je eigenlijk ook vrijmarkt. In de hoop wat bij te verdienen, trokken handelaren in de dop met hun inboedel richting het Berckheideplein in Heerhugowaard. De uren die volgden struinden vele mensen over de markt. Al wilde niet iedereen een aankoop doen. "Ik ben zelf ook aan het opruimen, dus ja. Dan kan ik moeilijk wat gaan kopen", zei een voorbijganger.

In de omgeving van buurthuis De Ezel werden die ochtend verschillende spelactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Maar daarin was Heerhugowaard zeker niet een uitzondering. Want deze zogenoemde Kinderspelen stonden op hetzelfde moment ook gepland in Oudkarspel. En wel met een speciaal thema: filmfestival. "Er zijn prachtige spelletjes en we hebben goed weer", vertelde een vrouw voor de camera van Dijk en Waard Centraal. Ze benadrukte: "Allemaal blije mensen." De Kinderspelen werden afgesloten met 'De Zevensprong', onder muzikale begeleiding van Harmonie Excelsior.

Intussen klonken gillende sirenes in de straten van Zuid-Scharwoude. Een noodgeval? Nee: "We gaan de kinderen laten zien hoe het is om te blussen", liet een brandweerman weten. Even verderop zaten twee vrouwen op een bankje. "Lekker nazitten nog en straks een bitterballetje. Dan is onze dag ook weer gevuld."
Pin It
Bekeken: 1696x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/