Na een frisse nacht brak een mooie Koningsdag aan en daar werd in Alkmaar en de omliggende dorpen volop van genoten. Natuurlijk werden er druk gehandeld op de Vrijmarkten gen verder was het feest in zo'n beetje heel de gemeente. In De Rijp werd traditioneel het keien smijten gehouden. Alkmaar Centraal ging op pad de sfeer te proeven.

Onderhand duurt de Vrijmarkt in de kaasstad anderhalve dag - het was woensdag in de namiddag al druk - maar er was duidelijk nog meer dan genoeg te verhandelen op Koningsdag zelf. "Zoals u ziet, ik ben bijna los", vertelde een verkoopster vrolijk. Ook een vroege vogel op de Vrijmarkt had niets te klagen. "Kwart over vier zat ik hier vanmorgen al. We hadden een hele auto vol en ik denk dat we een half autootje weer mee terug nemen."

Op meerdere plekken in de stad draaiden dj's, en voor de wat meer ervaren feestvierders op het Ritsevoort zorgde een band voor de sfeer. En dan is er nog het Oranjefestival bij het AZ stadion. "We zijn net bij Rebellion geweest. Nou, beuken, ongekend, het is niet normaal", zei een uitbundig uitgedoste feestvierder. "Vooral onze Tim hier die kan beuken!"

Wat gemoedelijker gaat het er aan toe in de dorpen van gemeente Alkmaar. "Een beetje uitgeslapen, en daarna gewoon lekker vroeg hiero op de markt rondjes gelopen enzo", lichtte een van de Vrijmarktbezoekers in Oudorp zijn Koningsdag toe. Hij liep vast langs twee vrienden die het naar hun zin hebben met hun handeltje. "Nou we verkopen heel veel. Allemaal troep, maar ja mensen kopen het wel dus ja, lekker geld verdienen."

Wie op Koningsdag traditie wil snuiven moet toch echt naar De Rijp. De lokale ijsclub hield een puzzeltocht en natuurlijk werd het keien smijten weer georganiseerd. Wie er heeft gewonnen weten we bij Alkmaar Centraal niet, maar dat maakt ook eigenlijk weinig uit. Het is er gezellig en de sfeer is goed, en daar gaat het vooral om.
Pin It
Bekeken: 2434x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/