Bergenaren die kritisch staan tegenover het fietspadplan dat hun gemeente voor de Eeuwigelaan heeft kunnen tevreden zijn. De Raad van State is het met hun bezwaren eens. Als het aan het hoogste rechtsprekende orgaan in ons land ligt, gaat de gemeente Bergen opnieuw naar de tekentafel. De gemeente heeft onvoldoende onderzoek gedaan naar de bezwaren en de alternatieven.

De Eeuwigelaan is in de zomer een drukte van belang. Fietsers op weg naar het strand - niet alleen Bergenaren, maar ook Alkmaarders en natuurlijk toeristen - kiezen vaak voor de fietspaden langs de Eeuwigelaan. Dat leidt tot te grote drukte, vindt de gemeente. Het tweerichtingsfietspad is te smal. En dus kwam er in 2017 een plan om de huidige situatie ingrijpend te wijzigen.

Het omstreden fietspadplan gaat uit van een laan met aan weerskanten eenrichtingsfietspaden, met oversteekpunten. Die fietspaden zouden dan breder worden, zodat er sneller kan worden doorgefietst. Dat zou echter ten koste gaan van voetpaden. Omwonenden en belanghebbenden zagen daar niets in en maakten bezwaar. Ook stelden ze alternatieven voor.

Daar had de gemeente veel serieuzer naar moeten kijken, oordeelt de Raad van State nu. De kritiek van Belangenvereniging Eeuwigelaan snijdt wat de Raad betreft wel degelijk hout. Ook de alternatieve plannen van de Belangenvereniging, met bijvoorbeeld de suggestie van de Eeuwigelaan een 30km-weg te maken, verdienen serieus onderzoek van de gemeente, oordeelde de Raad van State.
Pin It
Bekeken: 771x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/