Het is in Nederland het traditionele begin van Koningsdag: de 'aubade', waarbij het volkslied klinkt. Ook in Dijk en Waard staat deze aubade weer op het programma voor 27 april. Inwoners van de gemeente die een koninklijke onderscheiding hebben worden bij dit plechtige moment voorgesteld aan de nieuwe gedecoreerden, die dit jaar hun onderscheiding ontvingen.

De aubade vindt plaats op het Stadsplein in Heerhugowaard. Vanaf 10:15 zullen de gedecoreerden dat plein op stromen, onder begeleiding van fanfaremuziek. Daarvoor is Fanfare Hou en Trouw uit Heerhugowaard uitgenodigd. Hou en Trouw zal ook het Wilhelmus ten gehore brengen.

De plechtigheid op het Stadsplein wordt afgesloten door een optreden van het koor Simpel Hollands, ook afkomstig uit Heerhugowaard. De gedecoreerden gaan daarna nog even het gemeentehuis in voor een hapje en drankje. Elders in Dijk en Waard zijn de feestelijkheden van Koningsdag dan natuurlijk al losgebarsten, met onder meer de vrijmarkt op en rond het Raadhuisplein in Heerhugowaard en de 'Broeker Koningsdag' in Broek op Langedijk.
Pin It
Bekeken: 946x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/