Alkmaar doet 'Oranje Boven' op Koningsnacht en Koningsdag met activiteiten en feesten door heel de gemeente. Van kleine podia met optredens tot grote evenementen: voor jong en oud is er van alles te doen. Natuurlijk is er ook weer een grote vrijmarkt in de binnenstad en op het Clarissenbolwerk is een speciale kindervrijmarkt.

Woensdag 26 april barst het feest op meerdere plekken al los. In de binnenstad start de vrijmarkt om 15:00 uur. Artiesten en dj’s treden vanaf 18:00 uur verspreid door de hele stad op. Onder andere op de Paardenmarkt, het Waagplein, Hofplein, Platte Stenenbrug en op het Ritsevoort worden feesten georganiseerd. Robert-Jan Wille, de nachtburgemeester van Alkmaar en organisator van de Gramdioze feesten op de Paardenmarkt, verheugt zich op een vrolijk feest: “Het publiek uit de hele regio weet Alkmaar elke jaar weer blind te vinden om de verjaardag van de koning te vieren. Ik ben enorm trots op wat we dit jaar neerzetten in Alkmaar. Volledig overdekt, 100 procent gratis feest en met een geweldige line-up. De oranje loper gaat uit en vuistjes gaan in de lucht!”

Op Koningsdag gaat het feest de hele dag door. In Oudorp vind je de vrijmarkt op het Nyenburghplein en de brandweer die demonstraties geven voor kinderen. In De Rijp is de vrijmarkt op het Jan Boonplein en wordt om 14:00 uur het traditionele keien smijten gehouden. Op P8 van het AFAS Stadion vindt het grote feest 'Oranje Koningsdag' plaats. Bij Stadsstrand De Kade rust je even uit in tropische sferen en in HAL25 feest je tot 02:00 uur door.

Omdat het op Koningsnacht en –dag drukker vooral in de binnenstad drukker is dan normaal, wordt bezoekers aangeraden goed voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag volgens een Oranjedienstregeling met meer en langere treinen in. Connexxion zet overdag en ook ‘s nachts bussen in. Fietsers kunnen hun fiets gratis kwijt in één van de bewaakte fietsenstallingen, of op de extra fietsparkeerplaatsen op het Doelenveld en aan de Wognumsebuurt.

Het horecagebied aan het Waagplein en de Platte Stenenbrug trekt de meeste bezoekers. Om de drukte in goede banen te leiden is een looproute gemaakt met in- en uitgangen. Zo lopen bezoekers in de drukste gebieden altijd met de stroom mee. Het Waagplein is bereikbaar via de Houttil, Peperstraat, Marktstraat en de Mient, en weer te verlaten via de Marktstraat, Mient, Schapenbrug, Houttil en Magdalenastraat. De Magdalenastraat is een eenrichtingsstraat naar het Hofplein. De Achterstraat is afgesloten.

De Platte Stenenbrug is te bereiken via het Verdronkenoord (zijde Bierkelder) en te verlaten via Verdronkenoord (zijde Amon) en de Kapelsteeg. Bij de Hekelstraat, Bloemenschuit en de Visbanken zijn er in én uitgangen voor de Platte Stenenbrug.
Pin It
Bekeken: 1447x
http://blf.hukum.ub.ac.id/slot-demo/ https://www.klubkelapagading.com/slot-server-luar/ https://www.thespringsclubserpong.com/slot-mahjong/ https://e-resources.perpusnas.go.id/writable/akun-slot-demo/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ http://www.rocfpm.com/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://147.139.208.239/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/