Een 39-jarige Alkmaarder is vorige week in zijn woning aangehouden in een onderzoek naar online oplichting en een reeks inbraken. Volgens wijkagenten van Heiloo gaat het om een 'notoire inbreker' die toeslaat in Alkmaar en Heerhugowaard. Tijdens de aanhouding werd een grote hoeveelheid gereedschap aangetroffen, maar de politie en justitie kunnen er niets mee. "Frustrerend."

"Er zaten geen unieke nummers op de gereedschappen en ze waren ook niet gegraveerd. De spullen kunnen zo niet gelinkt worden aan bekende inbraken en dus moesten we ze achterlaten", legt een politiewoordvoerder uit. De Alkmaarder zou eind vorig jaar "twee of drie" inbraken in Alkmaar en een inbraak in Heerhugowaard hebben gepleegd, en ook meerdere gevallen van online oplichting. "Hij is verhoord en daarna weer heengezonden. Het dossier is nu opgemaakt."

De woordvoerder roept professionals en hobbyisten op om (prijzig) gereedschap zonder unieke nummers goed herkenbaar te maken, bijvoorbeeld door het te laten graveren, en om er dan foto's van te maken. Dit kan dan worden gebruikt als bewijs van eigendom. Ook het doen van aangifte is belangrijk. Zo zat de Alkmaarse politie enige tijd met een set gereedschapskisten met inhoud die op 2 oktober 2022 in Koedijk waren aangetroffen. Anderhalve maand later werden in Koedijk opnieuw twee gereedschapskisten gevonden.
Pin It
Bekeken: 2218x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/