Liefhebbers van schilderkunst en beeldhouwwerk kunnen de kunstwerken van Marjo Fennis en Els Koster aanschouwen in de bibliotheek van Heiloo. De expositie opende vorige week en is tot 13 mei te bekijken tijdens openingsuren.

Marjo Fennis legt uit wat ze zo mooi vindt aan het maken van kunst. "Momenten beleefd in het nu, daarna voorbij, sommige momenten blijven je bij. Geraakt hierdoor, wil ik deze momenten weergeven met potlood, pen en penseel. Ik werk graag met acrylverf, maar ook wel met olieverf, pastel en aquarel gecombineerd met tekenmateriaal."

Marjo woont en werkt sinds 1990 in Alkmaar, daarvoor volgde ze een opleiding aan de Academie voor Vrije Beeldende Vormgeving in Eindhoven. Dat is ook de stad waar ze haar jeugdjaren heeft doorgebracht. "In Alkmaar heb ik een aantal jaren teken- en schildercursussen gegeven bij de Volksuniversiteit en Stichting de Wering. Sinds 2020 werk ik voor mezelf."

Bij Els Koster lag de interesse meer bij het beeldhouwen. "Het werken in harde steensoorten, zoals marmer, springstone en Belgisch hardsteen is mijn favoriet. Ik vind het fascinerend hoe uit de ruwe steen de vorm langzaam ontstaat. En dat door het schuren en polijsten de steen zijn ware kleur laat zien en steeds zachter aanvoelt. Ook werken in brons, gips, epoxy zijn in de loop der jaren ontstaan."

Naast haar werk als trainer en coach doet Els dus aan beeldhouwen. Op dat gebied is er geen gebrek aan ervaring, Els doet dit namelijk al 45 jaar. Op haar twintigste ontdekte zij tijdens haar opleiding dat ze kon boetseren. "De liefde voor het maken van beelden is daar ontstaan."

Meer over de bieb op bibliotheekheiloo.nl.
Pin It
Bekeken: 784x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/