De gemeenteraad van Dijk en Waard heeft oud-raadslid Martin Dijkstra herdacht met een minuut stilte. Dijkstra was van 1986 tot 2014 lid van de Heerhugowaardse gemeenteraad. Drie weken geleden overleed hij op 87-jarige leeftijd.

Dijkstra was een ervaren en professionele politicus, had veel toewijding voor de lokale politiek en was een ster in de interruptie, vertelde voorzitter Jasper Nieuwenhuizen tijdens de gemeenteraadsvergadering. "Een dossierkenner, een klassiek politicus."

Martin Dijkstra, sinds de jaren tachtig een begrip in Heerhugowaard. Eerst als raadslid voor de VVD en vanaf 2002 als medeoprichter van Burgerbelang. De partij verzette zich onder meer tegen nieuwbouwwijk De Draai en haalde daarmee veel stemmen binnen. Acht jaar geleden nam Dijkstra afscheid van de politiek en kreeg hij een Koninklijke Onderscheiding. Op 17 maart overleed hij. "Wij zijn verdrietig, maar ook vervuld met trots en mooie herinneringen", schreef zijn familie in een rouwadvertentie.

Voorafgaand aan de minuut stilte karakteriseerde Nieuwenhuizen de overleden politicus. "Martin was weliswaar hard op de zaak en wist alle politieke instrumenten goed te gebruiken, maar hij was zacht op de persoon. Je kon goed met hem praten, vertelde iemand me", aldus de voorzitter. "Ook vertelde een raadslid aan me dat Martin allemaal dossiers op zolder had over wat er in de gemeente gebeurde. Vanaf deze plek wens ik zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte toe."
Pin It
Bekeken: 1047x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/