In de nacht van donderdag op vrijdag zijn minstens drie BMW-eigenaren het slachtoffer geworden van vernieling, inbraak en de diefstal van onderdelen. Heerhugowaarder Marc woont stapte vrijdagochtend de voordeur uit en zag dat er een ruit was ingetikt bij zijn BMW."Dan baal je natuurlijk al, maar toen ik het portier opende schrok ik pas echt. Het stuur en de meters erachter waren verdwenen, de middenconsole vernield en airbags in het portier verdwenen."

Uiteraard heeft hij daarna meteen de politie gebeld. "Die zeiden dat ik niets mocht aanraken en dat ze er aan kwamen. Maar een half uurtje later lieten ze weten toch niet te komen en dat ik online aangifte mocht doen. Marc prijst zichzelf gelukkig dat het om een leaseauto gaat en niet om de eigen auto van zijn vrouw. "Ik hoef me niet zo druk te maken om de schade maar ben evengoed hartstikke kwaad. De mannen van het bergingsbedrijf wisten me te vertellen dat mijn auto vandaag de derde 'gesloopte' BMW in Heerhugowaard was die ze op moesten halen. Ik woon in Broekhorn, de andere twee stonden in het Park van Luna en de rivierenwijk."

De geschatte schade ligt tussen de 10- en 15.000 euro. Vooral door het brute geweld waarmee alles wordt verwijderd loopt het schadebedrag snel op. Kabelbomen (die door de hele auto lopen) worden doorgeknipt en dashboard en consoles opengetrokken. Voor sommige auto's betekent dat simpelweg 'economisch total loss'.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er in ieder geval twee aangiftes bekend zijn en dat er zeker buurtonderzoek gedaan zal worden en camerabeelden opgevraagd worden. Desgevraagd laat de woordvoerder nog weten dat de politie nog geen reden ziet om aan te nemen dat er een bende actief is.
Pin It
Bekeken: 2994x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/