Met een grootte van net geen 8.000 m2, zeg anderhalf voetbalveld,  is het geen oerwoud waarin je hopeloos kan verdwalen. Maar wie nog ergens 350.000 euro heeft liggen, kan de trotse eigenaar worden van dit mooie stuk(je) Schoorls bos. De huidige eigenaar kocht het ooit om het mooie uitzicht vanuit zijn woning veilig te stellen, maar wil er nu vanaf.

Op het stukje grond, dat pal naast het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer ligt, staan vooral zomereiken, maar ook esdoorns, berken en populieren. Volgens de brochure van de makelaar is het een paradijs voor vele vogels, insecten, egels en eekhoorns. Bovendien is het kleurpalet vooral in het najaar prachtig en zijn er dan ook mooie paddenstoelen te vinden.

Mediapartner NH Nieuws peilde de interesse. "Drieënhalve ton? Dat meen je niet", zei een jogger die net klaar was met zijn rondje. "Dat is helemaal niks voor zo'n mooi stukje bos." Al werd zijn enthousiasme snel iets minder nadat hem duidelijk werd dat er niet gebouwd kan worden. "Tja, als ik wil joggen ga ik gewoon hier de natuur in. Dat is gratis."

De 80-jarige Kees Bakker woont al zijn hele leven pal naast het stukje bos. "Ik ben hier geboren en getogen. Mijn neef, die hier vroeger naast woonde, kocht het bos ooit voor het uitzicht. Het is een stukje rust." Hij hoopt dat het hotel ernaast het stuk bos niet opkoopt om te gaan exploiteren, en al helemaal niet als het dan een parkeerterrein zou worden. "Dat vind ik niet goed natuurlijk. Je gaat niet zomaar natuur veranderen voor blik."

Kees zijn buurvrouw is er niet helemaal gerust op dat het bosperceel te koop staat. "Er groeien hier allerlei beschermde plantjes zoals daslook. Maar dat vertellen ze er niet bij in de brochure." Ze zei dat ze in haar vrije tijd ervoor zorgt dat de wandelpaden een beetje netjes blijven. "Maar als er straks een nieuwe eigenaar is, zoeken ze daar maar een ander voor!"
Pin It
Bekeken: 1199x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/