Een grote bus met handige lui, die met een paar kleine aanpassingen de maandelijkse energielasten naar beneden weten te halen. Opnieuw laat Dijk en Waard de zogenoemde Fix-bus door wijken rijden waar een spaarlamp of kozijnfolie geen overbodige luxe zijn.

"De bus rijdt door een aantal wijken. Mensen kunnen geheel gratis energiebesparende maatregelen krijgen. Denk aan lampjes of kozijnfolie. Per woning wordt er gekeken welke maatregels er genomen kunnen worden tot een bedrag van 180 euro", zegt een persvoorlichter van de gemeente.

Niet in iedere wijk komt de Fix-bus langs. "De Fix-bus gaat langs bepaalde wijken met slecht geïsoleerde huizen, het is een bepaalde tour." Ook kunnen sommige huishoudens via de energiecoach een vergoeding krijgen voor energiebesparende producten.

De gemeente Dijk en Waard heeft een speciale uitkering van het Rijk gekregen om energiearmoede tegen te gaan. Van de uitkering heeft het college een pakket samengesteld met energiemaatregelen om de inwoners van de gemeente te helpen.
Pin It
Bekeken: 1124x
https://ee.itk.ac.id/data/