Robin Dekker uit Bergen heeft vrijdag het Draaginsigne Gewonden in ontvangst mogen nemen. Het insigne is voor militairen en veteranen die tijdens missies fysiek en/of mentaal trauma opliepen een belangrijke vorm van erkenning. De veteraan kreeg het insigne van burgemeester Lars Voskuil tijdens een bijeenkomst in de raadzaal.

Robin Dekker heeft als Nederlands militair aan diverse missies en oorlogen deelgenomen. Zo is hij uitgezonden naar conflicten in Macedonië, het toenmalige Joegoslavië en Afghanistan en met name die laatste twee missies eisten een hoge tol onder de uitgezonden militairen. Dekker liep zelf psychisch trauma op.

Burgemeester Voskuil tijdens de uitreiking: "Nederland is één van de weinige landen dat ook als erkenning van specifiek psychische verwondingen bij militairen en veteranen het Draaginsigne Gewonden toekent. Het is ontzettend mooi dat we dit in Nederland doen. Psychische verwondingen vallen zwaar, zijn niet goed zichtbaar en ook het thuisfront wordt er door geraakt. Ik heb dan ook ontzettend veel respect voor de heer Dekker en zijn familie,"

Sinds 1990 is het draaginsigne aan ruim 5.000 veteranen toegekend. Dat is minder dan 1 procent van alle Nederlandse militairen die tijdens oorlogen en vredesmissies zijn ingezet. Dat maakt het Draaginsigne Gewonden extra bijzonder en waardevol.
Pin It
Bekeken: 880x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/