Wethouder Ernest Briët was vrijdagochtend in Egmond aan den Hoef om officieel de start van de renovatie van het Hoeve Overslot in te luiden. Dat deed hij samen met betrokken architecten door een groot doek te laten vallen en zo het bouwbord te onthullen. "Als je de handen ineen slaat, kun je hier een trekpleister van maken voor toerisme en recreatie."

Volgens wethouder Briët is het behoud van Hoeve Overslot van groot historisch belang. "Dit is een hele betekenisvolle plek voor de historie van Nederland in zijn totaliteit." De monumentale waarde speelt volgens hem dus een grote rol. Het is ook niet voor niets een Rijksmonument. "We willen zorgen dat het goed gerenoveerd is voor de toekomst."

De fundering wordt aangepakt, de daken worden vernieuwd en geïsoleerd, de kozijnen en voegen worden vernieuwd en er komen duurzame verwarmingsinstallaties. De gebouwen van Overslot komen uit de 17e eeuw en er is veel voor nodig om ze weer in goede staat te brengen, en aan te passen naar de huidige normen. En omdat het complex aan de Slotweg een Rijksmonument is, zal er zorgvuldig mee omgegaan moeten worden.

Buurvouw Kitty Hopman is blij met de restauratie. “Wij wonen hier al sinds 1982 met zoveel plezier. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en gingen vroeger mee op de trekker met de boer, met een touwtje om hun middel voor de veiligheid. En in de winter schaatsen op de Slotgracht. We hebben hier mooie herinneringen en het is zo’n unieke, prachtige plek. Dat moet gekoesterd worden."

De gehele operatie zal naar verwachting ongeveer een jaar duren. Wethouder Briët: "Ik denk dat hier over een jaar hier een heel erg puik gebouw staat, waar ook heel veel niet aan veranderd is. Dit is juist de monumentale rijksuitstraling die we van belang vinden om te behouden."
Pin It
Bekeken: 889x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/