Ze zag het helemaal niet zitten dat de oude Bloemwijk in Alkmaar plat moest voor een nieuwbouwwijk. De 80-jarige Riet van Wezop woonde al tientallen jaren in haar huisje in de karakteristieke wijk. En hoewel het gezegde luidt dat je oude boompjes niet moet verplanten, is ze nu toch blij. "Ik hoop er nog een paar jaartjes van te mogen genieten."

Als een van de eerste bewoners mocht Riet de sleutels van haar nieuwe stulpje aan de Boomkampstraat ophalen. "Het ziet er keurig uit. Ik heb een schuurtje en een tuintje, wat wil je nog meer?", zegt ze tegen mediapartner NH Nieuws. Haar zoon Ron is ook tevreden: "In haar oude huisje was het tochtig, dit is gewoon een paleisje."

Dat was wel even ander in 2018, toen Riet te horen kreeg dat haar huisje, net als 178 andere woningen, tegen de vlakte moesten. Veel bewoners verzetten zich tegen de sloopplannen en ook historische verenigingen hoopten dat in ieder geval een deel van de wijk gered kon worden met de status van gemeentelijk monument. "Ik zag het in het in het begin ook helemaal niet zitten", vertelt Riet. "Ik was blij met wat ik had."

Irma van Leeuwen van woningcorporatie Van Alckmaer herinnert zich de bezwaren nog wel. "Het is een ingrijpend proces geweest. Mensen moesten afscheid nemen en wilden het eerst zien en dan pas geloven. Je ziet nu toch dat mensen er inmiddels positiever instaan. Ze zien de kwaliteit van de woningen en hebben zin in een nieuwe start."

Dat geldt zeker voor Riet, al moet haar woning nog afgewerkt worden. Een klus voor zoon Ron en haar kleinkinderen. "We hopen het binnen een maand af te krijgen". Het is, als het aan zijn moeder ligt, wel het laatste huis waar ze woont. "Het is een hele verbetering", zegt ze. "In mijn vorige huis kon ik de ramen niet meer open doen. Dat werd in de zomer bloedheet. Ik ben toch blij dat ik hiervoor gekozen heb."
Pin It
Bekeken: 3714x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/