De organisatie van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord moet mee met de tijd en dat geldt ook voor de brandweer. Vrijwilligers zijn cruciaal binnen deze organisatie, maar het is steeds moeilijker om mensen aan te trekken en te behouden. Via het project Werving & Selectie is een nieuwe wervingsstrategie opgezet, waaruit een succesvolle pilot voortvloeide. Nu wordt de strategie regiowijd geïmplementeerd.

Voorheen was er weinig structuur in het inspelen op vraag en aanbod. Dat ging in het algemeen goed, maar groot nadeel was dat kandidaten soms lang moesten wachten op keuring of de start van de opleiding, Dat leverde teleurstelling op en in sommige gevallen afhaken. In de nieuwe strategie worden de inventarisatie, werving en keuring afgestemd op de start van de opleiding tot Manschap bij Brandweerschool Noord-Holland. Bovendien was er behoefte aan een eenduidige, gerichte aanpak voor de werving en selectie.

Brandweerteam West-Friesland draaide proef. Vooraf werd gepeild welke posten nieuwe vrijwilligers nodig hadden, bijvoorbeeld door vergrijzing. Zes posten, waaronder Obdam, werden aangewezen om in september actief te werven. Daarbij kregen ze steun van het projectteam en team Communicatie, die campagne hadden opgezet met een viertal boegbeelden. Vanuit Heerhugowaard is dat Loan. Intussen waren twaalf plekken gereserveerd voor de opleiding die deze maand startte.

Geïnteresseerden konden een informatieavond bijwonen en wie voldeed aan minimale eisen, zoals wonen en/of werken op vijf minuten afstand van de kazerne, kon acht weken meelopen. Daarna volgde de aanstellingsdag, waarop de kandidaten werden gekeurd. Alle twaalf open opleidingsplekken konden worden gevuld.

De Veiligheidsregio kijkt tevreden terug. "Gedurende alle fases werd er goed samengewerkt en naar input en kritiek geluisterd, om vervolgens ook het plan aan te passen waar nodig. Daarnaast is er voor én tijdens dit project veldwerk gedaan in andere regio’s, door tips en tricks voor de werving van nieuwe vrijwilligers te verzamelen. Alle bevindingen gaan mee in het vervolg: een plan van aanpak voor regionale implementatie, in samenwerking met Brandweerschool Noord-Holland."

Meer op brandweervrijwilligerworden.nl.
Pin It
Bekeken: 2804x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/