De Rotterdamse politie heeft vrijdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van projectie van kwetsende en discriminerende leuzen op de Erasmusbrug tijdens oud en nieuw. Het gaat om een 34-jarige man uit Landgraaf en een 24-jarige man uit Zwijndrecht. De jongste verdachte wordt ook verdacht van eenzelfde actie op 18 januari bij het stadhuis van Alkmaar, de oudste zou op 20 februari leuzen hebben geprojecteerd op het stadhuis van in Eindhoven. Bovendien zijn bij doorzoekingen een kruisboog en 3D-geprinte wapenonderdelen gevonden.

Tijdens de jaarwisseling werden met een laserprojector kwetsende en discriminerende teksten op de Erasmusbrug in Rotterdam geprojecteerd. Deze teksten waren ook te zien op televisie. De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct een onderzoek, bestaande uit sporenonderzoek, een buurtonderzoek en het horen van getuigen. Ook verrichtten rechercheurs online onderzoek en verdiepten specialisten van de politie zich in de herkomst van de gebruikte projectieapparatuur. Het onderzoek leidde naar de twee mannen uit Landgraaf en Zwijndrecht. Tijdens doorzoeking van hun woningen zijn onder andere gegevensdragers, een kruisboog en 3D-geprinte wapenonderdelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

In hoeverre de twee verdachten betrokken waren bij de drie incidenten wordt verder uitgezocht, en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. (foto: politie)
Pin It
Bekeken: 1916x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/