De 12-jarige Jesse uit Heerhugowaard heeft op de DJ School zijn eerste single opgenomen: het carnavalsnummer 'We gaan springen'. De jonge artiest draait onder de naam DJesse en gaat al zo'n anderhalf tot twee jaar feestjes af.

Hoe zijn dj-carrière begon weet hij niet precies meer. "Het was met muziekles op school, toen heb ik het gehoord en vond ik het heel leuk", vertelt Jesse aan de telefoon vanaf Station Amsterdam Centraal tegen mediapartner NH Nieuws. Hij is met zijn ouders onderweg naar Oeteldonk (Den Bosch) om carnaval te vieren en langs te gaan bij opa en oma.

Jesse draait op verjaardagen en nog veel meer. "Ik draai ook op schoolfeesten en draai iedere maand op een tienerdisco in Monnickendam", vertelt hij blij. Vaak draait hij voor feestvierders die wat ouder zijn dan hij. Zelf kan hij daar wel om lachen.

Jesse zit op de DJ School en heeft daar het nummer gemaakt, met wat hulp van de eigenaar van de school. "We begonnen eigenlijk met niks en toen gingen we allemaal geluiden zoeken en luisteren hoe het leuk klinkt". De eigenaar zingt de tekst van 'We gaan springen'. "Met de tekst ben ik wel een beetje geholpen. We gingen gewoon woorden roepen, dat was heel leuk om te doen." Op school heeft iedereen de carnavalskraker al gehoord. "Tot nu toe heb ik leuke reacties gehad!"

Zelf heeft Jesse geen lievelingsliedje. "Je kan nooit maar één vast favoriet liedje hebben." Hij vindt allerlei muziekgenres leuk, en daar hoort carnavalsmuziek bij. De 12-jarige vindt carnaval een gezellig feest. "Het maakt mensen ook blij."

Na zijn interview geeft Jesse de telefoon terug aan zijn vader Stephan Groen. "We zijn heel trots op hem, een single! Heel leuk dat hij dat zo gedaan heeft", zegt hij. Jesse vindt optreden niet meer zo spannend. "Hij staat voor zalen van 500 en 600 kinderen.  Ik denk dat ik zenuwachtiger ben dan hij."

'We gaan springen' is via Spotify te beluisteren. (foto: aangeleverd)
Pin It
Bekeken: 1636x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/