Vele tientallen medewerkers van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar hebben maandagmiddag een luidruchtige demonstratie gehouden. Ze verzamelden zich bij het ziekenhuis, wandelden naar de rotonde Bergerhout en hielden deze een kwartiertje bezet. Daarna liepen ze weer terug naar het ziekenhuis. "We zijn gewoon heel boos dat we na zo'n pandemie weer opnieuw moeten strijden voor een goede CAO."

"De zorg die we moeten leveren in ziekenhuizen wordt steeds complexer", legt actievoerster Tanneke Goverse uit. "We hebben gewoon hele zieke mensen in het ziekenhuis liggen, en dat betekent dus dat de werkdruk alleen maar hoger wordt". Daarbij komt nog het schreeuwende tekort aan personeel en dat terwijl de naweeën van de coronapandemie in de zorg nog gaande zijn.

"We willen graag bewerkstelligen dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen weer aan de onderhandelingstafel komt", vervolgt Goverse. "Financiële waardering, maar ook de secundaire voorwaarden, daar wordt weer aan geknabbeld en het wordt weer teruggedraaid, en dat vinden wij heel jammer. Dat is niet wat wij verdienen. En dan hebben we ook nog te maken met een enorme inflatie."

Twee weken geleden kwam de NVZ met een eindbod, maar dat kon de vakbonden niet bekoren. Volgens de FNV is 13 procent loonsverhoging in twee jaar tijd te laag om de inflatie te compenseren, zijn er onvoldoende opties met betrekking tot de werkdruk en flexibiliteit van diensten, ontbreekt een vergoeding van stagiairs en staan er in het eindbod een reeks 'gemene' verslechteringen.

Er lijkt nog geen zicht op een einde aan de impasse. Maar na het protest gingen de medewerkers wel weer aan de slag. "Drie kwartier lopen en vervolgens zijn we veel te lief en gaan we gewoon weer naar het ziekenhuis. Maar dat geeft wel aan hoe de verpleegkundigen zijn."
Pin It
Bekeken: 3016x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/