De voorgevel van restaurant China Garden aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk is in de nacht van dinsdag op woensdag losgeraakt van het gebouw. De Dorpsstraat ligt bezaaid met stenen, een gevelbord van het restaurant en een raamkozijn.

"Ojee, dat is wat. Rustig aan. Veel sterkte de komende tijd", zegt een voorbijganger tegen mede-eigenaar Jacky Wu van restaurant China Garden. Het is de afgelopen uren een komen en gaan van mensen die een praatje komen maken, vertelt Wu aan Dijk en Waard Centraal. De Dorpsstraat is deels afgesloten en de voorgevel van het restaurant ligt op de straat. "Het is een happening in de buurt. Veel mensen kennen ons en leven mee."

Woensdag tussen 05:00 en 06:00 uur belden omstanders de politie: bij het Chinees-Indisch restaurant liggen stenen op de grond. "Ikzelf werd geappt door familie en ben toen deze kant op gegaan. Het is even schrikken, maar godzijdank is niemand gewond geraakt. Mensen vragen of ze ons kunnen helpen, maar voor nu is het wachten op de schade-expert die gaat kijken naar het pand van mijn ouders."

Die expert zal meer duidelijkheid gaan geven over de oorzaak van de gevallen gevel. "Maar ik denk dat ik het al weet. Volgens mij komt het door de harde wind." Als het aan Wu ligt gaat China Garden vanavond dan ook weer open. "De schade zit niet bij het restaurant. We werken al ruim dertig jaar aan dit bedrijf, dus gaan we ook vandaag gewoon door."
Pin It
Bekeken: 3042x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/