De valse bommelding die woensdagochtend de rechtbank van Alkmaar op z'n kop zette, lijkt te komen van een 39-jarige man uit Heerhugowaard. De man woonde een zitting bij en had een grote doos in cadeaupapier bij zich. "Na de rechtszaak riep hij dat er explosieven in het pakket zouden zitten", vertelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie. Het rechtbankgebouw werd vervolgens ontruimd. Uiteindelijk bleek het loos alarm. De Heerhugowaarder is opgepakt voor bedreiging.

Het grote 'cadeau' paste niet door de bagagescanner van de rechtbank, vertelt woordvoerder Sintenie tegen mediapartner NH Nieuws. "Het pakket is uitgepakt en onderzocht. Het bleek te gaan om een trapauto van 60 bij 90 centimeter waar een kindje in kan zitten." Ellen van der Lem, woordvoerder van rechtbank Noord-Holland vult aan: "De doos zag er niet gevaarlijk uit en mocht mee naar binnen."

Na de zitting liet de Heerhugowaarder de doos staan in de rechtszaal en dreigde hij dat er een bom in zou zitten. "Toen zijn bij ons alle alarmbellen afgegaan. Er was op dat moment voldoende aanleiding om het gebouw te ontruimen", vervolgt Van der Lem. Zo'n 150 mensen zijn naar buiten gegaan en konden voor een kop koffie en wat warmte terecht in de kantine van het naastgelegen Horizon College. De vijf gedetineerden, die in het cellencomplex van de Alkmaarse rechtbank zaten, werden verhuisd naar cellen in het politiebureau.

Nadat het grote 'cadeau' nog een keer is onderzocht, werd duidelijk dat er geen bom in zat. De medewerkers konden rond 11:30 uur weer naar binnen. Waarom de Heerhugowaardse verdachte in de rechtbank was, wordt niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk waarom de man gedreigd heeft met een bom.
Pin It
Bekeken: 4821x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/