Yorick Goldewijk, winnaar van de Gouden Griffel 2022, is deze week op het Alkmaarse stadhuis ontvangen door cultuurwethouder Nicole Mulder. Ze feliciteerde de Alkmaarder met het behalen van de belangrijkste kinderboekenprijs in Nederland voor zijn boek 'Films die nergens draaien'. Naast de felicitaties ontving hij ook een zilveren miniatuur van het waaggebouw en een uitnodiging om volgend jaar op een vrijdag de bel op de kaasmarkt te luiden.

Yorick Goldewijk won de Gouden Griffel eind september. Hij werd toen thuis verrast door Irene Moors, in bijzijn van NOS Jeugdjournaal. De Alkmaarder won eerder dit jaar al de Zilveren Griffel voor boeken gericht op kinderen van 9 tot 12 jaar.

Films die nergens draaien' gaat over Cato. Op dezelfde dag zij ter wereld kwam overleed haar moeder. Haar vader is daarna alleen maar stil en afwezig. Als Cato een geheimzinnig kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat daar iets vreemds aan de hand is. Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

"De jury is unaniem onder de indruk van de originaliteit en de verbeeldingskracht van Films die nergens draaien", aldus de jury. "Het boek is uitzonderlijk door de ingenieuze wijze waarop fantasie, werkelijkheid en dieper liggende thema’s in een meeslepend avontuur zijn vervat. Een boek dat ontroert en van begin tot eind intrigeert. Films die nergens draaien is het allermooiste boek van het afgelopen jaar en verdient daarmee de hoofdprijs. (foto: JJfoto)
Pin It
Bekeken: 1843x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/