Klimaatalarm Heiloo heeft maandag vanaf 12:00 uur een demonstratie gehouden op het Stationsplein. Geen controversiële acties zoals het zichzelf vastlijmen aan objecten of het besmeuren van kunst, maar gezellig met elkaar herrie en muziek maken om voorbijgangers aan te sporen zuiniger met de planeet om te gaan.

Zo'n twaalf leden van Klimaatalarm Heiloo namen onder het motto 'voor een duurzaam dorp' deel aan het lawaaiprotest. Voor het nationale luchtalarm en erna speelden en zongen ze liedjes die te maken hebben met de natuur en het klimaat. Tijdens het alarm maakte de activisten zo veel mogelijk geluid. Het weer was allesbehalve ideaal en er waren niet heel veel mensen op straat, maar de stemming zat er evengoed lekker in.

Volgens Fred Valkering gaat het in Heiloo de goede kant op, maar is veel meer nodig: "De koers van de gemeente is zeker niet helemaal verkeerd, die gaat zeker goede kant op. We hebben een wethouder voor klimaat en duurzaamheid, dus dat is al een hele goede zet. Wat we vooral doen nu - dat zie je aan het bord - is mensen vragen om met ideeën te komen. En vooral de burgers erop wijzen van consuminderen, consuminderen, consuminderen, en niet alleen maar denken aan economie en rijkdom, en alles, want het wordt armoe straks."

Op het bord stond onder andere het verminderen van voedselverspilling, de kachel lager en dan een trui aan, vegetarisch eten en overstappen naar een duurzame bank zoals ASN of Triodos.

Vanzelfsprekend had de actiegroep wethouder duurzaamheid, energie en klimaat Ronald Vennik uitgenodigd. Die ging op de uitnodiging in. "Een protest voor de goede zaak zou ik zeggen, want het klimaat gaat ons aan, en het is alleen maar fijn dat er zo'n groep betrokken inwoners - ook op zo'n dag als vandaag - daar aandacht voor vraagt. En op een hele ludieke en mooie manier, vind ik."
Pin It
Bekeken: 1663x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/