Vrijdag 4 en zaterdag 5 november is het weekend van de Landelijke Natuurwerkdag. Vrijwilligers zetten zich die dagen actief in voor het onderhoud van het groen in hun omgeving. In gemeente Alkmaar zijn vijf initiatieven opgezet, in Dijk en Waard één en in gemeenten Heiloo en Bergen ieder twee. Op één klus na zijn ze allemaal op de zaterdag.

Stadswerk072 organiseert de Landelijke Natuurwerkdag in Alkmaar en daar kunnen deelnemers bijvoorbeeld aan de slag in de Alkmaarderhout. In het park worden oude struiken en boompjes verwijderd om ruimte te maken voor nieuw groen. Het zwerfafval in het park wordt ook opgeruimd. Koffie en thee en lunch worden verzorgd.

In Heiloo zijn er tot nu toe twee klussen, met één daarvan op het Landgoed Willibrordus. Snoeien, maaien, moestuin winterklaar maken en wilgen knotten zijn klusjes die er gedaan gaan worden. Tijdens de pauze is er koffie en thee. De andere klus is op vrijdag 4 november in het Oosterbos.

In de duinstreek zijn er twee klussen: één in Egmond die al vol zit en één in Schoorl. In de Schoorlse duinen gaan vrijwilligers de hei opschonen en oude boompjes en struikjes verwijderen om plaats te maken voor nieuwe beplanting. Hier zijn ook drankjes voor in de pauze.

In Dijk en Waard is één klus in de Fruittuin Geestmerambacht. Hier wordt geknot, gesnoeid,  gemaaid en maaisel gehooid.

Meer informatie en inschrijven of zelf een klus aanmelden kan via natuurwerkdag.nl.
Pin It
Bekeken: 2355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/