Bij de Alkmaarse steigerbedrijf Prolift vinden ze dat er genoeg ruimte is voor een steiger tussen de Grote Kerk en de lindeboom die voor het zuidtransept staat. BAS-fractievoorzitter Ben Bijl had Eduard Madder van Prolift benaderd voor een onafhankelijke mening en kreeg het antwoord dat hij als bouwvakker al wel had verwacht.

"Mijn bevinding, en die van collega’s stellen dat deze boom op voldoende afstand van de steiger zou komen te staan, en dat er voor de ondersteuning prima, langs, om, en door deze boom heen te bouwen is", schreef Madder. "Wel zou er op grotere hoogte wat gesnoeid moeten worden, maar dat is bij deze boom al veel vaker gedaan."

Bijl benadrukt dat het gaat om een normale steiger. De stichting die eigenaar is van de kerk wil een bredere steiger om er een attractie van te maken. Dat is ook belangrijk om geld in te zamelen voor het nieuwe hoge raam. Het plan is dat liefhebbers een oud ruitje bestellen door er een sticker op te plakken. Later krijgen ze dat ruitje met een lichtje erachter op een houten voet. "Maar het is mogelijk om een stuk aan de bouwsteiger te bouwen, waarop het publiek het eerste stuk naar boven kan", aldus Bijl.

Inmiddels hangt er een bord aan de boom met daarop de woorden 'Deze boom kappen = SCHANDE!'. Het bord werd hoog op gehangen door de 20-jarige groenwerker Julius Meijer. Ook Stichting Red de Hout heeft inmiddels steun geuit.
Pin It
Bekeken: 2959x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/