De Belgisch/ Franse film Les Intranquilles van Joachim Lafosse is volgende week film van de week bij Cinebergen. In het filmdrama staan bijzondere gezinsrelaties centraal. Leila en Damien houden zielsveel van elkaar. Hun gezinsleven wordt evenwel op de proef gesteld door de mentale problemen van Damien. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien het leven met Leila en hun zoontje vast te houden. Lafosse laat op indringende en authentieke wijze zien wat de impact van een mentale ziekte op een gezin is. Leïla Bekhti en Damien Bonnard maken grote indruk als echtpaar dat door wil, maar dat in feite niet kan. Les Intranquilles is een uitzonderlijke film. Gevoelig, levenswijs, hard maar vol mededogen, en met de grootst mogelijke overgave geacteerd.

De film draait komende zaterdag om 15:30 uur en maandag om 20:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 12 augustus tot en met vrijdag 19 augustus:

Délicieux
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
In deze smakelijke Franse kostuumfilm zien we hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, tovert kok Manceron zijn herberg om in een gastronomisch paradijs.
vr 12 - 14:30

Mes frères et moi
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
In het gevoelige, oogstrelende Mes frères et moi trotseert de 14-jarige Nour in zijn kansarme milieu in het zuiden van Frankrijk de tegenwerking van zijn oudere broers als hij met de hulp van Sarah die een zomercursus zang geeft, operazanger wil worden.
vr 12 - 20:00 | zo 14 - 15:30

Downton Abbey: A New Era
Verenigd Koninkrijk/VS, drama/romantiek, Engels, NL ondertiteld
De geliefde acteurs uit de eerste bioscoopfilm reizen dit keer af naar de Franse Rivièra. Violet Crawley (Maggie Smith) is namelijk in het bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk gaat een bezoek van de Crawleys met een hoop drama gepaard en loopt alles bepaald niet op rolletjes.
za 13 - 11:00

There is No Evil
Iran, drama, Perzisch, NL ondertiteld
In het met een Gouden Beer bekroonde There is No Evil toont regisseur Mohammad Rasoulof aan de hand van vier kleurrijke verhalen over conformisten en non-conformisten, helden en defaitisten, de impact van de doodstraf in het huidige Iran.
za 13 - 20:00 | di 16 - 20:00

Nowhere special
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels, NL ondertiteld
Prachtig, gevoelig en liefdevol Brits drama over de alleenstaande glazenwasser John die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn 4-jarig zoontje. Vertrouwen op je gevoel blijkt daarbij essentieel. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
zo 14 - 11:00

Elvis
VS, muziek/drama, Engels, NL ondertiteld
Elvis van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, The Great Gatsby) verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (een fenomenale Austin Butler) gezien vanuit het perspectief van zijn mysterieuze relatie met zijn manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).
zo 14 - 20:00 | wo 17 - 20:00

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel
Nederland, documentaire, Nederlands gesproken
Indrukwekkende documentaire van Gouden Kalf winnaar Ruben Smit (WAD, de Nieuwe Wildernis) volgt onze nationale vogel, de Grutto, tijdens zijn wereldreis via Estland, Senegal en Portugal op weg naar zijn broedgebied in Nederland, en toont daarbij tevens hoe deze parmantige steltloper probeert te overleven in een continue veranderende wereld.
do 18 - 14:30

La Ruche
België/Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
Zinderende verfilming van het relaas van drie tienerzussen die leven op het grillige ritme van de stemmingswisselingen van hun moeder Alice (prachrol van Ludivine Sagnier): dan weer prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig.
do 18 - 20:00

Supereroi
Italië, drama/komedie/romantiek, Italiaans, NL ondertiteld
Italiaanse komedie van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti) vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Dat je superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, weten zij als geen ander.
vr 19 - 14:30

Alcarràs
Spanje/Italië, drama, Catalaans, NL ondertiteld
Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn is een tedere en nostalgische ode aan het Spaanse plattelandsleven. Zo lang ze zich kunnen herinneren oogst de Solé familie in de zomer perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Maar dan dreigt het land te worden verkocht.
vr 19 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It
Bekeken: 1146x
https://ee.itk.ac.id/data/