Afgelopen weekend is de regionale crisisnoodopvang voor asielzoekers verhuisd van het Heilooër Sportcomplex Het Vennewater naar Sportpaleis Alkmaar. Projectleider Anne Judith Apeldoorn en de locatiemanagers zijn mee verhuisd. Burgemeester Mascha ten Bruggencate ging voor hun vertrek langs om hen te bedanken voor hun inzet, en om een dagje mee te helpen.

Toen het Rijk de Veiligheidsregio opdroeg om tot en met september crisisnoodopvang te regelen stapte gemeente Heiloo naar voren. Vanaf 8 juli werden tot 175 asielzoekers uit Ter Apel opgevangen in Sportcomplex Het Vennewater. Behalve wat strubbelingen onder de asielzoekers in het begin lijkt alles verder prima verlopen te zijn, met dank aan de leiding en ook inwoners die activiteiten organiseerden.

Aangezien het om opvang voor een maand ging, moest al snel gezocht worden naar een volgende locatie in de regio. Dat werd Sportpaleis Alkmaar, waar Oekraïense vluchtelingen werden opgevangen. Inmiddels was de toestroom sterk afgenomen. De crisisnoodopvang in het wielerstadion loopt tot uiterlijk 11 september. Het is nog niet bekend waar de Veiligheidsregio kamp opzet voor de laatste drie weken van de opvang. (foto: Twitter @maschamascha)
Pin It
Bekeken: 534x