Stadshart Heerhugowaard presenteert deze zomer Coolplein Openluchttheater, een reeks vrij toegankelijke muzikale en theatrale optredens. Op zondag 14 augustus klinkt er klassieke muziek. Om 14:00 uur treedt pianist James Carrabino op en na een uur pauze om 16:00 uur violist Sebastian Owak en pianiste Victoria Sarasvasthi.

De jonge Engelsman James Carrabino neemt het publiek met werken van onder andere Beethoven en Brahms mee op een achtbaan van gevoelens door de 19e eeuwse bloei van het pianorepertoire. De gedreven Engelsman moest ooit via de rechtbank afdwingen dat hij langer dan een uur in zijn ouderlijk huis kon oefenen. Het resultaat is er naar want de voormalig Musician of the Year-finalist speelt de sterren van de hemel.

De Pool Sebastian Nowak en Indonesische Victoria Sarasvasthi leveren 'superieur spel vol dynamische diepte' met Beethoven's Zesde vioolsonate en Szymanowski’s opus 9. De twee vonden elkaar in 2017 op de Hochschule fΓΌr Musik, Theater und Medien in Hannover, en wonnen daarna al snel prijzen op concoursen. Inmiddels hebben ze goedgevulde internationale agenda.

Meer info is te vinden op coolkunstencultuur.nl.
Pin It