De 30-jarige Mark V. uit Opmeer, een van de zes verdachten in de zaak van de gewelddadige dood van Sjaak Groot (72) uit Berkhout, wordt nu ook verdacht van de brute woningoverval op 8 augustus 2020 in De Goorn. Dat bleek maandag tijdens een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Alkmaar.

De overval in De Goorn vond 's nachts plaats en was de eerste in een lange reeks die de regio tussen Alkmaar en Hoorn maandenlang teisterde. Vier mannen sloegen volgens het Openbaar Ministerie met een breekijzer een raam in en kwamen zo de woning binnen. Daar lag een ouder echtpaar te slapen: een veehandelaar en zijn vrouw. De bewoner zou zwaar zijn toegetakeld met een breekijzer. De familie werd beroofd van 3.000 euro cash geld. "Ik maakte me zorgen om mijn vrouw", aldus het slachtoffer enkele maanden geleden in een emotioneel interview. Zelf miste een kogel hem op een haar na, omdat hij net zijn hoofd wegdraaide.

Voor de fatale overval op Sjaak zijn inmiddels zeven verdachten in beeld: Deniz R. uit Obdam, Dut M. uit Alkmaar, Ruviëni M. uit Rotterdam, een Rotterdamse (naar verluidt de partner van M.), een man uit Noord-Scharwoude, en de Opmeerder waarover het maandag ging in de Alkmaarse rechtbank. Een zevende verdachte uit West-Friesland is overleden. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd met een pistool en na onderzoek van dat wapen zou de politie de overige verdachten op het spoor zijn gekomen.

Over de overvallen zijn bij de politie ook anonieme tips binnengekomen. Bovendien heeft een familielid van één van de verdachten verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van de zes verdachten. Volgens de officier van justitie gingen de daders elke keer zo'n beetje hetzelfde te werk: met veel geweld, een breekijzer en pistool, veelal in de nachtelijke uren, op afgelegen plekken en op plekken waar cash geld lag. De mannen zouden een loods in Hoogwoud hebben gebruikt om af te spreken voordat ze zich begaven naar hun slachtoffers.

Justitie heeft de aanklachten tegen verschillende verdachten al uitgebreid naarmate het politieonderzoek vordert. Justitie denkt dat de rechtszaak tegen de verdachten pas eind 2023 kan worden behandeld.
Pin It
Bekeken: 8113x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/