Het Dudok Kwartet speelt zondagmiddag samen met contrabassist James Oesi in de Ruïnekerk in Bergen. Het Nederlandse strijkkwartet wordt internationaal gewaardeerd en zoekt de spannende samenwerking met de contrabassist die bekend staat om zijn solowerk en al snel na zijn komst naar Nederland zijn eigen festival had in Den Haag. Het concert begint om 15:00 uur.

Het Dudok kwartet is nog jong maar heeft zich al bewezen. Zondagmiddag spelen ze samen met de krachtige en eigenzinnige Oesi het laatste, uitgestelde concert in de kamermuziekserie. Eind oktober gaat de serie dan weer verder.

Oesi brak voor het grote publiek door in Podium Witteman. Maar voor het zo ver was, moest contrabassist James Oesi, bedenker en leider van het in de wereld unieke Dutch Double Bass Festival, door een moeilijke tijd in Moskou.

In de Ruïnekerk brengen de muzikanten een programma waarin Oesi soleert in werk van Bach en de Csardas van Vittorio Monti. Het kwartet speelt werk van Rameau en als vijftal spelen ze Dvorak. Het Dudok Kwartet wordt gevormd door David Faber op cello, Marie-Louise de Jong op altviool, en Marleen Wester met Judith van Driel op violen. De zaal is open vanaf 14:30 uur. Losse kaarten kosten 22,50 euro. Meer info is te vinden op duinstreekkamermuziek.nl. (foto: Marco Borggreve)
Pin It