Gemeente Alkmaar en de politie houden woensdag een tweetal acties om het aantal woninginbraken terug te dringen. Vanaf 10:00 uur wordt op drie locaties in Alkmaar Noord voorlichting gegeven door de wijkagent, handhavers, de gebiedsregisseur en de gebiedsmedewerker OOV (openbare orde & veiligheid). In de Spoorbuurt wordt geflyerd en een schouw gedaan.

In de Spoorbuurt gaat de wijkagent met de diverse medewerkers van de gemeente de buurt door met flyers om bewoners meer bewust te maken van woninginbraken en hoe ze te voorkomen, en ze leggen 'witte voetjes' bij plekken waar inbrekers relatief makkelijk binnen zouden kunnen komen.

Het preventieteam van Alkmaar Noord staat vanaf 10:00 uur bij de Jumbo van Huiswaard, vanaf 10:45 uur bij de Jumbo in Daalmeer en vanaf 11:30 uur in Winkelcentrum De Mare. Vanaf 13:00 uur wordt dit rondje nog eens herhaald.

De acties zijn in het kader van European Focus Day, een Europese dag waarop de politie en overheden mensen bewuster proberen te maken van hoeveel er ingebroken wordt en wat er te doen is om de kansen op inbraak te beperken.
Pin It