De Iraanse roadmovie Hit The Road is volgende week film van de week bij Cinebergen. De geweldige, licht absurdistische en gevoelige film van de vermaarde Iraanse regisseur Panah Panahi zit vol warmte en menselijkheid en speelt zich af in een auto die onderweg is. Het blijft lang gissen wat het heimelijke doel van de reis is. Wat we wel weten, is dat het te maken heeft met een naderend afscheid.

In het echte leven wil je misschien niet direct met dit kibbelende viertal in een auto worden gevonden, maar vanaf de eerste grappige momenten tot het hartverscheurende einde ben je uiteindelijk blij met ze kennis te hebben gemaakt.

De film draait komende donderdag om 20:00 uur, zondag om 14:00 uur en volgende week woensdag om 20:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 17 juni tot en met vrijdag 24 juni:

Délicieux
Frankrijk, drama, Frans/ NL ondertiteld
In deze smakelijke Franse kostuumfilm zien we hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, tovert kok Manceron zijn herberg om in een gastronomisch paradijs.
vr 17 - 14:30

To Olivia
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Het ontroerende To Olivia vertelt het waargebeurde verhaal van auteur Roald Dahl en zijn vrouw, Hollywoodactrice Patrica Neal. Hun gedeelde verdriet zou, na de dood van hun dochtertje, een bron van verlossing en kracht betekenen en hun leven voor altijd veranderen.
vr 17 - 20:00 | za 18 - 17:00 | di 21 - 20:00 | vr 24 - 14:30

Mothering Sunday
Verenigd Koninkrijk, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
Oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift over Jane Fairchild, het dienstmeisje van de aristocratische familie Nivens, die weet uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Met prachtrollen van Odessa Young, Olivia Colman, Colin Firth en Josh O’Connor.
za 18 - 10:45

Downton Abbey: A New Era
Verenigd Koninkrijk/ VS, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
De geliefde acteurs uit de eerste bioscoopfilm reizen dit keer af naar de Franse Rivièra. Violet Crawley (Maggie Smith) is namelijk in het bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk gaat een bezoek van de Crawleys met een hoop drama gepaard en loopt alles bepaald niet op rolletjes.
za 18 - 13:45 | zo 19 - 20:15

Wheel of Fortune and Fantasy
Japan, drama, Japans/ NL ondertiteld
Wheel of Fortune and Fantasy van de regisseur van Oscarwinnaar Drive My Car is een warme, subtiele en originele film in drie hoofdstukken die allemaal draaien rond toeval, geluk, liefde en fantasie. Magisch mooi!
za 18 - 20:15 | ma 20 - 20:00 | wo 22 - 14:30

Bergman Island
Frankrijk/ België, drama, Engels/ Frans/ Zweeds/ NL ondertiteld
Zomers drama over regisseurskoppel Chris (Vicky Krieps) en Anthony (Tim Roth) die op schrijfretraite gaan op het Zweedse eiland Fårö, woon- en werkplaats van de legendarische regisseur Ingmar Bergman. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, begint de scheidslijn tussen fictie en realiteit te vervagen te midden van het wilde landschap op het eiland.
zo 19 - 10:45

Operation Mincemeat
VS, drama, Engels/ NL ondertiteld
Operation Mincemeat vertelt het waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd ooit, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Met o.a. Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen en Jason Isaacs.
zo 19 - 17:00

Les Amours d’Anaïs
Frankrijk, komedie/ drama, Frans/ NL ondertiteld
In deze luchtige romantische komedie begint Anaïs - dertig, charmant, altijd te laat, schijnbaar zorgeloos, energiek en nogal blut - een affaire met de oudere Daniel en raakt volledig gefascineerd. Weliswaar niet voor hem, maar wel voor diens echtgenote, de schrijfster Émilie. do 23 - 14:30

Il Buco
Italië, drama, Italiaans/ NL ondertiteld
Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino op meesterlijke wijze een Italiaanse expeditie uit 1961 naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Een unieke ervaring en visuele hommage aan het prachtige Calabrische landschap.
do 23 - 20:00

Nowhere special
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Prachtig, gevoelig en liefdevol Brits drama over de alleenstaande glazenwasser John die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn 4-jarig zoontje. Vertrouwen op je gevoel blijkt daarbij essentieel. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
vr 24 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It