Zaterdag 25 juni wordt de landelijke finale van Kern met Pit gehouden tijdens het 'We doen het samen! Festival' in Amersfoort. Na de provinciale verkiezing voor het beste buurtinitiatief te hebben gewonnen, gaat het Alkmaarse project Stoere Afvalproducten #upcycle-bicycle voor de landelijke Gouden Pit en de bijbehorende geldprijs van 3.000 euro. De winnaar wordt bepaald door het aantal stemmen.

Het afgelopen jaar schreven 120 bewonersgroepen zich in voor Kern met Pit. Met succes realiseerden ze initiatieven om hun leefomgeving te verbeteren, van het aanleggen van een pluktuin en een waterbron tot het organiseren van duurzame diners en het recyclen van plastic.

De initiatiefnemers achter Stoere Afvalproducten #upcyclebicycle willen afval dat nog nuttig is redden van de vuilcontainer, samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met een elektrische bakfiets halen ze restafval zoals koffieprut op, om het een nieuw doel te geven. De koffieprut komt van de lokale horeca en wordt afgeleverd bij moestuinen, volkstuinen en de pluktuin.

Stemmen kan tot 21 juni via kernmetpit.nl.
Pin It
Bekeken: 2215x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/