Een Alkmaarse meeuw heeft een wel heel bijzondere broedplaats gevonden: op de motorkap van een taxi tussen de ruitenwissers besloot de meeuw een nest te bouwen om haar ei uit te broeden.

Op de standplaats van taxicentrale Munckhof aan een Alkmaars industrieterrein hebben medewerkers en de lokale dierenambulance het nestje al eens proberen te verwijderen. Tevergeefs, want de meeuwen keren steeds terug.

Nu het meeuwenkoppel een ei heeft gelegd, mag het nest niet meer verwijderd worden, want meeuwen zijn beschermd in Nederland. "Het zijn er hier gigantisch veel, en gelukkig maar, want in Nederland gaat het blijkbaar niet zo goed met de meeuwenpopulatie", vertelt een lokale ondernemer aan mediapartner NH Nieuws.

Alkmaar kampt al langer met een meeuwenplaag en heeft speciale daken aangewezen, zogenoemde gedoogdaken, waar meeuwen in alle rust mogen broeden. Hoewel er een gedoogdak in de buurt van het nest te vinden is, kozen deze twee eigenwijze meeuwen toch liever hun eigen plek.
Pin It
Bekeken: 3257x
https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/