Vier vrienden uit Bergen zijn ruim een jaar geleden een brouwerij begonnen en dat gaat ontzettend goed. Ze hebben al verschillende prijzen gewonnen en voegden er daar onlangs nog twee aan toe. Dat gebeurde tijdens de European Beer Challenge. "Dit al na een jaar brouwen, wij zijn er super trots op", aldus brouwer Dustin Paul aan mediapartner NH Nieuws.

Dustin heeft de groep bij elkaar gebracht, geïnspireerd door de Duitse biercultuur zijn ze hun bedrijf 'Stoked' begonnen. "In elke regio-streek in Duitsland heb je wel een ander uitgesproken lager biertje, dat wil ik ook graag voor hier in de regio maken", vertelt Dustin. Met het recept voor zijn unfiltered lager is hij anderhalf jaar bezig geweest en hij is dan ook super blij met de gouden erkenning van de European Beer Challenge.

Het biertje is volgens Pieter Vader een speciaalbiertje, alleen dan niet zoals wij hem in Nederland gewend zijn. "Het is eigenlijk gewoon een pilsje, alleen dan speciaal", legt Pieter uit. Hij gaat verder: "Er zijn heel veel mogelijkheden met pils die wij in Nederland niet kennen. Vandaar dat het zo leuk is dat wij dit hebben."

Ook het biertje dat met zilver erkend werd, kent zijn oorsprong in Duitsland. "De Zoigl komt voort uit een oude Duitse brouwtraditie", vertelt Pieter. In deze traditie brouwden dorpen vroeger gezamenlijk bier en mochten inwoners het vat mee naar huis nemen om het daar te laten uit gisten.

"Wanneer het bier klaar was hing de bewoner een pull aan zijn Zoigl-bord en zo wist de rest van het dorp dat ze daar bier konden drinken", legt Pieter uit. Nu is het niet zo dat mensen een vat bier kunnen halen bij Stoked, maar het bier is op dezelfde ambachtelijke manier gebrouwen.

Het lokaal verkopen van het bier gaat de jongens tot nu toe goed af. "Binnenkort hebben wij een bar op het Woodland Festival, dat is hier 300 meter verder op", roept Pieter vrolijk. De mannen zijn druk bezig met een speciale bar te bouwen, voor op het festival.
Pin It
Bekeken: 1340x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/