Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als dé Kaasstad, met als topattractie de wekelijkse Kaasmarkt. Niemand minder dan oud-voetballer Kees Kist luidde vrijdag 29 april de kaasmarktbel en opende daarmee de Kaasmarkt in Alkmaar.

Kees Kist is geen onbekende in de regio. Kist was van 1972 tot 1982 voetballer bij AZ en mag met recht een clubicoon genoemd worden. Tijdens zijn periode bij de voetbalclub heeft Kist met AZ de KNVB Beker drie keer gewonnen en in 1981 zelfs de landstitel. Kist stond bekend om zijn harde schot. In het seizoen 1978/1979 won hij de Gouden Schoen als Europees topscorer met 34 goals op zijn naam. Nooit eerder won een Nederlander de prestigieuze prijs.

Voorafgaand aan het bezoek aan de Kaasmarkt ontving kaaswethouder Pieter Dijkman de heren Kees Kist, Robert Eenhoorn en Gerrit Valk namens AZ en Gijs Schot namens VV Alkmaar in het stadhuis. Vanaf komend seizoen gaat AZ de vereniging VV Alkmaar financieel steunen. Ook zal er kennis worden gedeeld, bijvoorbeeld over het opleiden van speelsters. De gemeente Alkmaar ondersteunt als gesprekspartner de samenwerking tussen AZ en VV Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 2479x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/