Het echtpaar Kool, dat al vijf jaar illegaal een recreatiewoning bewoont op vakantiepark De Woudhoeve in Egmond aan den Hoef, heeft ook de laatste beroepszaak verloren bij de Raad van State. De gemeente Bergen staat in zijn recht om het verbod op permanente bewoning van recreatiewoningen te handhaven. Het oudere echtpaar dreigt nu een dwangsom te moeten betalen van 75.000 euro en er hangt het stel huisuitzetting boven het hoofd.

Het echtpaar verkocht vijf jaar geleden hun woning en kocht in 2017 een vakantiewoning op De Woudhoeve. Ze gingen daar wonen en schreven zich in als woningzoekende voor een sociale huurwoning, maar vroegen ook aan de gemeente een gedoogbeschikking om op De Woudhoeve te kunnen blijven wonen.

Het college van Bergen wees dat twee keer af en gelastte het echtpaar al 2,5 jaar geleden om het huisje te verlaten.
Vanwege twee bezwaar- en beroepsprocedures verlengde de gemeente Bergen die termijn twee keer met een jaar. De rechtbank wees beide keren het beroep eerder af, en voor een tweede keer lag de kwestie voor bij de Raad van State.

Het echtpaar vindt dat de gemeente Bergen niet zou mogen handhaven door de krapte op de woningmarkt. Ze stellen dat in de omgeving geen betaalbare woning is te vinden. Ook beriep het echtpaar zich op een aanstaande verandering van regels voor recreatiewoningen. Maar dat betreft alleen voor vakantiehuisjes in de tuin bij een hoofdwoning, stelt de Raad van State, en bovendien was de versoepeling vorig jaar nog niet ingegaan. De Raad van State vindt dat het echtpaar met twee en een half jaar dlang genoeg de tijd heeft gehad om iets anders te zoeken, en dat de gemeente Bergen hier geen coulance meer hoeft toe te passen.

Ook andere argumenten die Kool aanvoerde, waren voor de Raad van State geen gronden om hem in het gelijk te stellen. Het echtpaar zal daardoor heel snel moeten verhuizen. De recreatiewoning op de Woudhoeve mogen ze wel aanhouden als vakantiehuisje.


Pin It
Bekeken: 2046x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/