Op een koude en winderige vrijdagmiddag werd bij SV De Rijp een voetbalmiddag georganiseerd voor de Oekraïense vluchtelingen die verblijven in Hotel De Rijper Eilanden. De Oekraïense ex-profvoetballer Evgeniy Levchenko, die vrijdag nog met zijn vrouw Victoria Koblenko de bel op de Alkmaarse kaasmarkt, was gestrikt voor een gastles.

Het voetbalfeestje was een initiatief van Sebastian van Enk, wijkagent van Graft, De Rijp en de Schermer. Hij wilde enerzijds wat leuks voor de Oekraïners organiseren en anderzijds laten zien dat de politie hier niet gevreesd hoeft te worden. "We hebben in samenwerking met verschillende partners een dag georganiseerd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. We hebben ook wat springkussen staan, we voetballen met ze en we hebben verschillende attributen hier. We hopen hun een leuke dag te brengen en verbinding te krijgen". Onder andere de gemeente, Alkmaar Sport, AZ en de basisschool De Balijn werkten graag mee.

En ook Evgeniy Levchenko was snel overstag. "Ik heb de afgelopen tijd heel veel initiatieven gedaan, maar dit is natuurlijk ook leuk. Yuri Cornelisse (oud-profspeler uit Alkmaar, red.) deed ook mee, de politie van Alkmaar en AZ, dus voor mij was dat reden om de auto in te springen en deze kant op te komen."

Evgeniy vindt dat de sportmiddag niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. "Ik denk dat het superbelangrijk wordt voor vluchtelingen die op dit moment hier zijn. Eén, het is belangrijk dat je deze mensen uit de oorlog haalt en ten tweede: hoe ga je die mensen podium bieden om zichzelf bezig te houden."

De Oekraïense kinderen hadden het erg naar hun zin, ondanks het barre weer. En ook de typisch Nederlandse broodjes kroket vielen in de smaak.
Pin It
Bekeken: 3688x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/