Hugo de Jonge, Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, heeft maandag een werkbezoek gebracht aan gemeente Alkmaar. Wethouder Robert te Beest ging met hem op pad en gaf onderweg toelichting over het nieuwbouwproject Alkmaars Kanaal. Ook bezochten ze Stompetoren, waar de gemeente een nieuwe wijk wil bouwen, tegen de wensen van de provincie in.

Om een beter idee te krijgen van het project Alkmaars Kanaal, en om warm en droog te blijven, nam wethouder Te Beest minister De Jonge mee in een overdekte rondvaartboot. Vanaf het Noordhollandsch Kanaal zijn mooi de locaties te zien waar totaal 15.000 woningen gebouwd worden.

Daarna ging de reis naar het braakliggende terrein bij Stompetoren, waar de gemeente al jaren 450 woningen in gedachten heeft. De provincie koos in 2020 echter een andere koers en verklaarde het hele buitengebied Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL). Deze status blokkeert nieuwbouw. Bovendien vond voormalig Minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren in juni 2021 dat er binnen gemeente Alkmaar al ruim voldoende plancapaciteit was voor nieuwbouw.

Maar de gemeenteraad vindt bouwen in Stompetoren wél hard nodig. Niet alleen vanwege het woningtekort, maar ook om het dorp vitaler te maken. In maart 2021 rebelleerde de raad symbolisch met een motie om de bestemming van de beoogde grond te veranderen in 'wonen'.

Er staat nieuw overleg gepland met de provincie. Mogelijk heeft het pleidooi van Te Beest geholpen en verleent De Jonge steun. De minister weet dat meer gemeenten pleiten voor (beperkt) bouwen in BPL-gebieden en heeft gezegd dat hier geen ontkomen aan is.
Pin It
Bekeken: 4197x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/