Zondag vond in Tilburg de Willem II Bokaal voor kunstrijders plaats. Voor bijna alle tien deelnemers van de Alkmaarsche IJsclub was het de allereerste wedstrijd op een andere ijsbaan was. Ondanks de spanning presteerden de kunstrijders erg goed en werden er twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Onder leiding van coach Rita Koen reden de AIJC-schaatsers hun küren en behaalden zij zeer nette resultaten. Mariken Deiman (28) en Kimberly Boelens (27) reden allebei een sterke, mooie kür waarmee zij een welverdiende eerste plaats behaalden in hun categorieën Aspiranten 1B en 2B. In de categorie Starters 2 beloonde Selinay Doganatik (11 - zie foto) zichzelf tijdens haar allereerste wedstrijd direct met zilver en in dezelfde categorie behaalde Safina Bigych (9) brons. Elize Pover (10) eindigde in dezelfde categorie maar nét naast het podium.

Ook in de andere categorieën lieten deelnemers van AIJC mooie, sterke küren zien. Noa Schuit (15) werd negende bij de Aspiranten 1A. Anastasia Zentveldt (8) en Masha Shilo (8) werden respectievelijk vijfde en elfde in de categorie Starters 1. Ema Medarac (9) en Tess Hoogerwerf (10) behaalden een tiende en twaalfde plaats bij de Pupillen 1.
Pin It
Bekeken: 2879x
https://ee.itk.ac.id/data/