De leerlingen van het IKC in Oudkarspel hebben zaterdag wel honderden auto's gewassen om geld in te zamelen voor hun klasgenoten met een beperking. Het geld is nodig voor aangepaste speeltoestellen zodat hun vriendjes en vriendinnetjes met een beperking ook buiten kunnen spelen. "Het is heel mooi dat juist de kinderen ons hierop gewezen hebben", vertelt schooldirecteur Ariane Breimer aan mediapartner NH Nieuws. Want het klimrek, de glijbaan en de zandbak zijn (nog) niet aangepast voor kinderen met een beperking.

"Ze konden wel een beetje staan en zitten", legt Mandy uit groep acht uit. "En dat vonden wij gewoon niet eerlijk voor hun." Samen met Bibi, Kiki, Amy, Hanah en Andries uit groep acht besloten zij geld in te zamelen via, onder andere, een carwash. Met succes, want al snel stond er een lange file van omwonenden met auto's die wel een wasbeurt konden gebruiken. "Zo'n professionele aanpak hadden we niet verwacht", merkt een bestuurder op.

De zes leerlingen/autowassers zijn buddy's van schoolgenoten uit de zogeheten Kanzklas, voor leerlingen met een lichamelijke beperking. Het idee van de zes is een rolstoelvriendelijk circuit aanleggen op het schoolplein, waardoor de leerlingen van de Kanzklas ook lekker buiten kunnen spelen. Het circuit moet onder meer bestaan uit een rolstoelvriendelijke schommel en een zandtafel in plaats van een zandbak.

De leerlingen hebben een lijst met acties en activiteiten opgesteld waarmee zij het benodigde geld - zo’n 20.000 euro - bij elkaar willen krijgen. Zo gaan er cupcakes worden verkocht en willen ze ook nog een sponsorloop houden. Het is een flink bedrag, maar de kinderen zijn er honderd procent van overtuigd dat het gaat lukken. "Zolang we samenwerken, kan ons alles lukken."
Pin It
Bekeken: 2191x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/