Afgelopen week werd de profielschets van de eerste burgemeester van Dijk en Waard vastgesteld en werd de vacature opengesteld. De uit Heerhugowaard afkomstige Ferry Floor (20) aarzelde geen moment en stuurde zijn sollicitatie in. Ondanks zijn leeftijd acht hij zichzelf zeker niet kansloos: "Er solliciteren tegenwoordig steeds meer jonge mensen. In Opmeer heeft onlangs iemand van 25 gesolliciteerd en die werd het ook bijna."

Om te zeggen dat hij altijd al burgemeester wilde worden gaat misschien wat ver, maar een onbekende is hij niet op het stadhuis en met dat 'burgemeester' kreeg hij al vroeg te maken: "Geen idee waarom, maar oude schoolgenoten zeiden vroeger al tegen me dat ik burgemeester moest worden. Daar had ik toen overigens nog helemaal geen belangstelling voor. Maar in de wandelgangen was het wel vaak 'Hé burgemeester!'

Ferry maakte zo'n vijf jaar geleden voor het eerst kennis met de lokale politiek en was direct geïnteresseerd. Inmiddels is hij campagneleider bij de lokale fractie van D66 in Medemblik. Met de start van zijn politieke is hij zich ook meer gaan verdiepen in de bestuurlijke kant van een gemeente. "Er gebeurd echt wat moois achter de schermen. Als je er eenmaal in zit en weet wat er speelt en hoe het werkt is het echt leuk. Het is bijna een soort computerspel waarbij je een eigen stad kunt bouwen en leiden."

Over zijn sollicitatie is hij 'bloedserieus' en hij ziet ook echt een kans. "Een nieuwe gemeente die in de steigers staat. Daar hoort ook een nieuwe burgemeester bij die zichtbaar en aanspreekbaar is op straat. Vooral voor jongeren die mij waarschijnlijk makkelijker weten te vinden dan een oudere burgemeester. En mocht ik het niet halen dan is het een mooi leerproces voor de volgende keer. Een gesprek met de commissaris van de koning Arthur van Dijk zit er wel in. Zo'n vermoeden heb ik. Of ik het echt ga worden weet ik niet, maar mijn oma zei dat je het altijd moet proberen."
Pin It