Kunstenares Nynke Koster is al volop bezig met haar expositie voor het kunstproject Nieuw Licht in de Grote Kerk in Alkmaar. In juni moet het grootste kunstwerk af zijn dat ze ooit heeft gemaakt. Er komt een houten geraamte van vijftien meter lang en vijf meter breed, geïnspireerd door de gewelvenstructuur van het plafond. De structuur biedt plaats aan onder meer afgietsels van de vloerplaten in de Grote Kerk. Het krijgt een plaats op het hoogkoor van de kerk.

De Haagse kunstenares mag zich voor het kunstproject Nieuw Licht laten gaan in de Grote Kerk. Ze is gevraagd om met haar werk in te spelen op de plek, de geschiedenis en de omvang van de kerk. Ze krijgt veel vrijheid om een eigen verbinding met het gebouw aan te gaan. Het flinke formaat van de kerk nodigt uit om iets te maken wat op andere locaties niet zou kunnen.

De afgelopen maanden is ze de stad in gegaan om verhalen op te halen. Ze stuitte daarbij op een bijzonder verhaal van een voormalig bewoonster van de Bloemwijk, waar woningen zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. In haar studio in Den Haag maakt ze momenteel een verbeelding van dit verhaal, dat een plek zal vinden tussen de andere afgietsels van rubber en schuim die in het kunstwerk worden verwerkt.

De tentoonstelling van Nynke Koster zal van 24 juni tot 4 september 2022 te zien zijn in de Grote Kerk Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 3257x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/