De man die vrijdagavond om het leven kwam bij een brand op een boot die lag aangemeerd in Koog aan de Zaan, blijkt een 56-jarige inwoner van Oudkarspel. Dat maakte de politie zaterdag bekend. Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer uit het brandende schip te redden voordat de brandweer arriveerde, maar dit bleek tevergeefs. Voor deze getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De boot lag aangemeerd onder het viaduct van de A8, de snelweg die dwars door het Zaanse dorp voert. De brandweer had niet meteen in de gaten dat er een man aan boord was. Tijdens het blussen werd de brandweer daarop opmerkzaam gemaakt. De man leefde nog toen de brandweer hem van de boot wist te halen. Een traumahelikopter werd daarna opgeroepen ter assistentie van het ambulancepersoneel, maar dat bleek al te laat. De zwaargewonde inwoner van Oudkarspel overleed kort daarna.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar de Veiligheidsregio liet kort na de brand al weten dat de brand vermoedelijk was te wijten aan lekkende gasflessen.
Pin It
Bekeken: 2690x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/