Vrijdagochtend is een uitgebreide reddingsoperatie opgezet voor een meerkoet in de vijver De Karremel in Heiloo. De vogel zat vast in visdraad, en was niet te bereiken zonder diep waden of zwemmen. Uiteindelijk is de duikploeg van brandweer Velsen gekomen om de meerkoet uit zijn of haar benarde positie te bevrijden.

Twee wandelaars zagen de verstrikte meerkoet bij een boom in het water van De Karremel en schakelden de dierenambulance in. Die verwees door naar de brandweer van Heiloo, maar die was niet uitgerust voor het diepe water. In overleg met de meldkamer is de duikploeg van brandweer Velsen ingeschakeld. Aanvankelijk werd geprobeerd om naar de vogel toe te waden, maar het water bleek te diep. Toen is er een opblaasbaar duikerspak bij gehaald.

Een buurtbewoonster heeft een doosje gehaald om de meerkoet in te doen en mee te nemen naar huis, in afwachting van de dierenambulance.
Pin It
Bekeken: 2099x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/