Nee, mooi vindt hij het zelf ook niet. Ronduit lelijk zelfs, maar toch is hij blij dat ze er staan; de hekken op de brug in de Gibbon in Heerhugowaard. Heerhugowaard Centraal sprak met één van de wijkbewoners die geklaagd heeft over de overlast door jongeren die van de brug in het water springen.

"Weet je, ik ben ook jong geweest en dat ze in het water springen vind ik helemaal niet erg. Maar wanneer je met mooi weer stelselmatig de ramen en deuren van je eigen huis dicht moet houden omdat anders de herrie niet te harden is gaat dat je niet in de koude kleren zitten. Soms waren ze er van tien uur 's ochtends tot tien uur 's avonds".

Maar de geluidsoverlast is niet de enige reden voor de komst van de hekken geweest. Ook de verkeerssituatie was bij vlagen ronduit gevaarlijk, zo geven ook ander bewoners van de wijk toe. "Als er een grote groep was lagen de fietsen soms gewoon op de weg of ze duwden elkaar de weg op", vertelt één van hen. Op mooie dagen hingen er tussen de 30 en 50 jongeren rond op de brug, waarbij het soms een sport werd om zo dicht mogelijk bij passerende suppers in het water te springen. Een aantal omwonenden werd zelfs geconfronteerd met vreemden in de eigen achtertuin.

De komst van de hekken doen een hoop stof opwaaien in de wijk, vrijwel iedereen vindt ze lelijk en op social media wordt de komst toegeschreven aan het klagen van 'zeikerds'. Maar dat blijkt vrij kort door de bocht na een rondgang door de wijk. Voorspelbaar: hoe verder verwijderd van de betreffende brug, hoe scherper de mening en hoe groter de afkeuring van de hekken.

De gemeente Heerhugowaard heeft nog gekeken naar andere oplossingen zoals het spannen van netten over het water, maar dat bleek niet haalbaar. Er is volgens een woordvoerder van de gemeente nog geen datum bekend wanneer de hekken weer weg zullen worden gehaald.

 
Pin It
Bekeken: 1938x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/