De elfjarige Thomas Meereboer uit Bergen is donderdag tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Als kinderburgemeester vertegenwoordigt Thomas de kinderen uit de gemeente. De 11-jarige Thomas werd eind vorig jaar als kinderburgemeester gekozen uit een selectie van vijf kandidaten.

Tijdens de installatie ontving de eerste kinderburgemeester een speciaal ontworpen ambtsketen, met het wapen van Bergen en zilveren schelpen. De ambtsketen is gemaakt door edelsmid Arnold Koert Bakker uit Groet. Een tekst is erin gegraveerd van kinderdichter Theo Olthuis uit Bergen. "Super mooi, ik ga hem met trots dragen”, reageerde Thomas. Zelf had hij een toekomststoel als cadeau meegenomen, die hij samen met zijn schoolklas had gemaakt. "De stoel is voor mensen die hier over vijf generaties zijn. Ik hoop dat jullie ’m aan tafel schuiven bij de raadsvergaderingen en een hoop mooie ideeën gaan verzinnen.”

Thomas werd eind vorig jaar als kinderburgemeester gekozen uit een selectie van vijf kandidaten. “Ook zij hadden goede ideeën en het bleek ook dat zij een duidelijke mening over bepaalde onderwerpen hadden. Daarom hebben we bedacht dat zij een kinderdenktank vormen die komend jaar een aantal keren bij elkaar komt. Fysiek of digitaal, dat is afhankelijk van het verloop van corona”, aldus burgemeester Peter Rehwinkel.

De kinderburgemeester zal aanwezig zijn bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Hij is voor een jaar aangesteld. (foto: Ernest Selleger)
Pin It
Bekeken: 1691x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/