Wie graag burgemeester van gemeente Alkmaar wil worden kan sinds maandag solliciteren. De opening van de sollicitatieperiode is de vierde van totaal tien stappen om te komen tot een nieuwe burgervader of -moeder.

De eerste stap is overleg tussen de fractievoorzitters van de gemeenteraad en de commissaris van de Koning (cvdK). De raad stelt daarna een gewenst profiel op voor de nieuwe burgemeester. In Alkmaar is daarvoor onder andere een enquête onder de inwoners geweest. De fractieleiders bespreken het profiel met de commissaris en er wordt onderling een vertrouwenscommissie opgericht. Dan volgt stap 4 en kan er gesolliciteerd worden. De termijn loopt tot 23 november.

Na de sollicitatieperiode doet de commissaris achtergrondonderzoek en interviewt de kandidaten. Begin maart 2021 zal de vertrouwenscommissie, wanneer nodig, een selectie maken en verder overwegen. Half april volgt een besloten raadsvergadering, waarna de cvdK een advies uitbrengt.

Uiteindelijk moet de nieuwe burgemeester in juni worden benoemd en op 23 juni worden beëdigd.
Pin It
Bekeken: 1320x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/